BIZARNE OPTUŽBE AMERIKANACA NA RAČUN KINE: Tamo su nam uzimali analne briseve

Autor: Republika

Svet

25.02.2021

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični Peking je negirao besmislene napade i napise u prozapadnim medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Kini se brisevi uyimaju kao i svuda u svetu

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je da su američkim diplomatama u toj zemlji uzimani analni brisevi na Kovid-19.

Zvanični Peking bio je prinuđen da reaguje nakon bizarnih optužbi diplomata, ali i napisa u prozapadnim medijima, da su pojedini službenici američke ambasade prošli pakao nakon što su želeli da se testiraju na koronavirus.     

- Koliko mi je poznato nikada nije zahtevano od američkog diplomatskog osoblja stacioniranog u Kini uzorkovanje analnog brisa za test na Kovid 19 - saopštio je na konferenciji za štampu portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Zao Lijian.

Rojters prenosi da je američka medijska onlajn platforma Vajs (Vice) u sredu citirala zvaničnika Stejt departmenta da je takav test uzet greškom i da je Kina rekla da će prestati da koristi briseve za testiranje američkih diplomata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading