(FOTO) AL KAIDA SE VRAĆA! Zločinačka organizacija dobila novog vođu, njegov lik ledi krv u žilama, a tek kako je zapretio Americi

Autor: Republika

Svet

25.02.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši egipatski general, kog zovu "Mač osvete", predvodio je sve napade Al Kaide u poslednje tri decenije, kao i bombardovanje ambasada SAD u Najrobiju i Dar es Salamu kada je poginulo 224 ljudi.

RepublikaFoto: printscreen/FBI.gov
Ilustracija

Teroristička organizacija Al Kaida preti da ponovo postane pretnja svetu kao što je to bila tokom napada na Njujork 11. septembra 2001. jer je na njeno čelo došao nemilosrdni vođa kog zovu "Mač osvete" i za kog obaveštajne službe kažu da je gori od Osame bin Ladena, bivšeg lidera te zloglasne grupe.

Reč je o Saifu al-Adelu (60), krvožednom bivšem egipatskom generalu, za kog svi svetski mediji navode kako je dovoljan i samo jedan pogled na njegov fizički izgled, pa da se svima zaledi krv u žilama. Međutim, medijima je dostupan mali broj fotografija ozloglašenog vojnog stratega, a mežu njima je i jedna sa FBI liste najtraženijih terorista na svetu.

RepublikaFoto: printscreen/FBI.gov
Saifa zovu "Mač osvete"

Visoki britanski ekspert za terorizam rekao je za Miror da je Al-Adel veoma sličan Osami bin Ladenu, ako ne i opasniji od njega, čemu svedoče i najnovije njegove pretnje upućene Americi "kako će napad iz 2001. na SAD biti ništa u poređenju sa tim šta tu zemlju čeka". 


- Britanski i američki špijuni su pratili Saifove poteze godinama, jer je bio umešan u svaki Al Kaidin napad koji se dogodio u protekle tri decenije - podseća Miror i navodi da je, između ostalog, bio umešan i u regrutovanje džihadista Islamske države (ISIS).  

Inače, Amerika već nudi 10,5 miliona dolara za informaciju o Saifu, koji se traži i za bombardovanje ambasade SAD u Najrobiju i Dar es Salamu, kada je poginulo 224 ljudi. Saif je u to vreme vodio Bin Ladenovu ličnu "Crnu gardu", jedinicu za zaštitu u Avganistanu, koja je dobila naziv po crnim maramama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading