UPOZORENJE, NE PUTUJTE U CRNU GORU: Tamo je situacija opasna po život

Autor: Republika

Svet

22.02.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD okarakterisale su zemlju naših suseda zonom visokog rizika, pa su pozvale svoje građane da ne odlaze tamo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Sjedinjene Američke Države svrstale su Crnu Goru u grupu zemalja zajedno sa Centralnoafričkom republikom, Avganistanom i još nekim državama, ocenivši je zonom visokog rizika za sopstveno stanovništo.

Zbog toga je Stejt department izdao četvrti, najviši stepen upozorenja Amerikancima da nipošto ne putuju u Crnu Goru zbog loše epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom.

Podgorički portal CdM podseća da je situacija u Crnoj Gori alarmantna već neko vreme i da je još pre nekoliko dana Stejt department, na osnovu obaveštenja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, izdao Upozorenje za američke državljane koje se odnosi na Crnu Goru: "Ne putuj". 


- Na taj način je Crna Gora u 2021, zajedno sa Indonezijom, Centralnoafričkom Republikom, Avganistanom, Irakom, Alžirom, Bolivijom, Bocvanom, Burmom (Mjanmar) i Ostrvima Turks i Kaikos, dobila najviši nivo upozorenja zbog rizika opasnih po život - navodi portal. 

Tim upozorenjima, zaključuje CdM, SAD ukazuju na to da se situacija u Crnoj Gori neće skoro ni poboljšati.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading