SPREMAJU NOVE SANKCIJE: Zemlje EU spremne da sankcionišu ruske zvaničnike!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.02.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefovi diplomatija zemalja članica EU danas će razmatrati uvođenje novih sankcija protiv Rusije zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog.

RepublikaFoto: Tanug/AP
Žozep Borel

Na sastanku će se, kako se očekuje, razgovarati o nekim ruskim zvaničnicima i odlučivati da li da im se restriktivne mere uvode individualno ili da se uspostavi novi sistem restrikcija protiv kršenja ljudskih prava, ali malo je veorvatno da će se sankcije uvoditi za oligarhe bliske predsedniku Putinu, kako je to zahtevao Navaljni, prenosi AP.

- Jasno je da se Rusija konfrontirala sa EU - ocenio je šef diplomatije EU Žozep Borel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajko Mas

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas apelovao je danas na svoje kolege iz EU da u Briselu odobre pripremu novog seta sankcija protiv Rusije.

- Zalažem se da se počne sa pripremom novih sankcija i da se poimence sankcionišu ruski zvaničnici. Istovremeno, moramo da nastavimo da razgovaramo o tome kako da održimo konstruktivni dijalog sa Rusijom iako su nam odnosi dostigli nizak nivo - poručio je Mas, prenosi Rojters.

Zvaničnici EU su najavili da će uvesti zabranu za ulazak na teritoriju EU i zamrznuti finansijska sredstva saveznicima predsednika Rusije Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading