ČEŠKI PREDSEDNIK ZEMAN: Kosovo i Krim - dvostruki standardi

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je da su dvostruki aršini Evropske unije u pogledu pripajanja Krima Rusiji "loša praksa", a kao primer tih dvojakih standarda naveo je - Kosovo i Krim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Javno rekao svoje mišljenje: Miloš Zeman

- S jedne strane je Kosovo, gde su Ujedinjene nacije bile garant, ali ta garancija nije bila obezbeđena, a sa druge strane - Krim, gde je održan referendum. To su dvostruki standardi, i to je loše - rekao je on uoči posete Rusiji.

Zeman je i ranije više puta govorio da su UN garantovale autonomiju Kosova kao dela Jugoslavije, a da je onda međunarodna zajednica dozvolila bombardovanje Srbije.

Prema Zemanovim rečima, to što je on jedini evropski političar koji je to izjavio ne znači da i ostali nemaju slično mišljenje. On je zaključio da drugi "nemaju dovoljno hrabrosti da to (svoje mišljenje) javno iskažu".

Češki predsednik će, kako je najavljeno, boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 20. do 24. novembra, a razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom planiran je za 21. novembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading