(VIDEO) ČUJETE LI NAS, ANGELA: Džonson rekao Merkelovoj da isključi mikrofon

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.02.2021

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem sastanku G7 veliku pažnju privukao je britanski premijer Boris Džonson koji je nemačkoj kancelarki Angeli Merekel u jednom trenutku rekao da isključi mikrofon.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Naime, dok je Džonson otvarao sastanak Merkel ga je iznenada prekinula pokušavajući da kaže američkom predsedniku Džou Bajdenu i novom italijanskom premijeru Mariju Dragiju da želi da se sastane sa njima uživo tokom samita G7 u junu, prenosi Rojters.

- Čujete li nas Angela - pitao je Džonson uz osmeh i dodao: Mislim da treba da isključite mikrofon.

Džonson, koji je poznat po gafovima, takođe je tvrdio da je Bajden "ukrao" njegov slogan "da iz pandemije izađemo bolji", ali je pritom priznao da ga je i sam verovatno uzeo od nekog.

Posle gotovo godinu dana video sastanaka, ni lideri G7 nisu uspeli da izbegnu probleme sa mikrofonoima, preneo je Rojters.

Lideri G7 otvorili pitanje uloge društvenih mreža

Predsednik Francuske Emanuel Makron i drugi lideri koji učestvuju na video samitu G7 otvorili su pitanje uloge društvenih mreža u očuvanju slobode izražavanja i regulisanja oblasti javnih komunikacija, saopštili su danas francuski zvaničnici.

- Ovo pitanje je postavila nekolicina lidera, uključujući i našeg predsednika - odgovorio je jedan visoki francuski zvaničnik na pitanje novinara Rojtersa o odluci Fejsbuka da ukloni informativne sadržaje sa svog australijskog veb sajta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading