Peskov: Amerika bi trebalo manje da se interesuje za "Severni tok", a više za situaciju u Teksasu, tu im gas ne bi bio smetnja

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

18.02.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov posavetovao je američkim partnerima da se pozabave energetskom situacijom u Teksasu posle nevremena koje je pogodilo ovu i druge američke drѕave, a ne "Severnim tokom 2".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

On je reagovao na nedavnu izjavu portparolke Bele kuće Džen Psaki koja je rekla da stav američke administracije prema tom gasovodu ostaje isti, odnosno da je reč o "lošem sporazumu".

Amerika, kako je dodala, nastavlja da prati radove na završetku gasovoda i razmatra mogućnost proširenja sankcija.

- Za naše američke partnere više smisla ima da se manje interesuju za "Severni tok", a više za ono što se dešava u Hjustonu, kada je reč o energetici, odnosno grejanju za stanovništvo. Tu gas, sigurno, ne bi bio smetnja - rekao je Peskov novinarima.

Podsetimo, neuobičajene hladnoće i ogromne količine snega su u Teksasu i drugim državama dovele do masovnih isključenja struje, obustave rada rafinerija i drugih preduzeća. Nevreme je odnelo i više života.

Pre dva dana u čitavoj zemlji otkazano je 2.800 letova.

Guverner Teksasa je zbog situacije zabarani izvoz gasa do 21. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading