Razlog za više od 500 smrti u Iranu - POLITIČARI ZINULI ZA PARE?!

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2017

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da lakoća kojom su se pojedine kuće na zapadu zemlje koje je gradila država urušile u nedelju u zemljotresu, ukazuju na korumpirane prakse u vreme kada su građene.

RepublikaFoto: twitter.com/Setareh24708038
Zgrade koje nisu mogle više da izdrže

Rojters podseća da su pojedine kuće koje su se srušile u zemljotresu, u kojem je najmanje 530 osoba poginulo, a hiljade povređeno, izgrađene prema pristupačnoj šemi za stanovanje, koju je 2011. godine pokrenuo Rohanijev prethodnik, Mahmud Ahmadinedžad.

- To što je kuća koju je izgradio (običan) narod u regionu Sarpol e Zahab opstala, dok se zgrada ispred nje, koju je gradila vlada, urušila, znak je korupcije. Jasno je da je bilo korupcije u građevinskim ugovorima - rekao je Rohani na sastanku kabineta, a preneli državni mediji.

 

 

Grad Sarpol e Zahab, prestonica istoimene oblasti, najteže je u nedelju pogođen zemljotresom jačine 7,3 stepeni Rihterove skale, najsmrtonosnijim u Iranu za više od deset godina.

 

 

Na fotografiji objavljenoj na društvenim medijima vidi se zgrada na kojoj je pričinjena relativno mala šteta u Sarpol e Zahabu, pored teško oštećene zgrade koju je izgradila vlada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading