(FOTO) SA PLUS 25 NA MINUS 15! Atina okovana ledom, snegom zatrpana i ambasada Srbije

Autor: Republika

Svet

16.02.2021

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grci su prethodne nedelje uživali na plažama sunčajući se, a bilo je i onih koji su skakali u more, da bi sad doživeli da ne mogu da izađu iz kuća zbog vejavice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Akropolj pod snegom 

Samo mesec dana nakon što su u Grčkoj zabeležene nadprosečno visoke temperature zbog kojih su se građani opušteno sunčali, pa i kupali na plažama, ledena struja Medeja zahvatila je čitavu zemlju bukvalno preko noći, pri čemu je napadalo više snega nego u poslednjih 12 godina.    

Koliko je ta nagla promena iznenadila sve one koji bolje poznaju vremenske prilike u Grčkoj pokazuje i fotografija koju je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević postavio na Tviter, a na kojoj se vidi snegom pokriveno diplomatsko predstavništvo.       

- Atina u snegu - kratko je napisao ambasador. 

RepublikaFoto: Tviter/DS_Spasojevic

Pogled sa terase srpske ambasade u Atini 

 

Ipak, najviše problema nastalo je na severu i u centralnim delovima zemlje. Tako je temperatura na severu tokom noći pala na 15 stepeni Celzjusovih ispod nule, a zbog jakog vetra je otkazana većina trajektnih linija.

Na severnim ostrvima Sporadi nestalo je struje jer je oboreno drveće pokidalo dalekovode koji dovode struju s kopna. Takođe, nacionalni autoput između Atine i Soluna morao je zbog leda da bude zatvoren na dva dela severno od Atine. 

Vrhunac hladnoće očekuje se danas, a nakon srede situacija bi trebalo da se smiri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading