I NJEMU SMRT KUCA NA VRATA: Čarls Mensonu se bliži kraj

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2017

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najozloglašeniji masovni ubica Čarls Menson hospitalizovan je i nalazi se "blizu smrti", javili su američki mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/WatchMojo.com
Najozloglašeniji ubica na samrti

Prema podacima portala TMZ, koje su preneli i drugi mediji, Menson se nalazi u bolnici u Bejkersfildu, u Kaliforniji i "stanje mu se rapidno pogoršava" tako da se ne očekuje da će se ovaj put oporaviti, prenosi B92.

TMZ podseća da je ovo drugi put ove godine da je Menson, koji ima 83 godine, hitno hospitalizovan. On je bio na čelu sekte Porodica koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat.

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Kada je pronađeno na njenom telu je bilo 16 uboda nožem. Ona nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Na vratima je krvlju bila ispisana reč: Svinje. Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.


Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading