Američko ratno vazduhoplovstvo PROMENILO FOKUS: Nova naređenja strateškim bombarderima!

Autor:

Svet

14.02.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko ratno vazduhoplovstvo naglo je promenilo fokus operacija svojih bombardera protiv potencijalnih protivnika, uključujući i Rusiju, piše portal "Drajv".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema mišljenju autora članka, američki avioni će od sad leteti iznad „politički osetljivih“ teritorija u Tihom okeanu i u Evropi, a takođe će prelaziti velike razdaljine do strateški važnih područja i obratno bez sletanja.

To je neophodno kako bi se „obuzdali“ potencijalni protivnici poput Rusije, Kine, Irana, Severne Koreje, kao i da bi se demonstrirale mogućnosti američkih vazduhoplovnih snaga da izvode napade na velikim udaljenostima.

- Uopšte nije teško zamisliti budući sukob u kome će grupe bombardera B-1B i B-52H imati zadatak da unište iste grupe ciljeva na širokom području - piše autor članka.

Novinar podseća na zajednički let tri američka strateška bombardera B-1B "Lanser", b-2 "Spirit" i B-52 "Stratofortres" koji se održao ranije u februaru, i otkriva da su oni izveli probni let kako bi proučili mogućnosti zajedničkog delovanja u stvarnim borbenim uslovima.

Američka ratna mornarica je u decembru usvojila agresivniju vojnu strategiju protiv Rusije i Kine. U izveštaju američke vojske navedeno je da su Moskva i Peking postali „odlučni suparnici“ Vašingtona.

Rusija je više puta isticala da zemlja nema agresivne planove u odnosu na druge zemlje. Pritom, Moskva ukazuje na povećanu vojnu aktivnost SAD i NATO kod granica Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading