PREMIJER VELIKE BRITANIJE OPTIMISTA! Džonson: Uskoro bi mogle da se ublaže mere

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.02.2021

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je optimista u pogledu toga da bi uskoro mogle da se ublaže pojedine mere zaključavanja i istakao da bi do toga moglo da dođe čim se vlada približi svom cilju da može da ponudi vakcine za 15 miliona ljudi, koji spadaju u prioritetne grupe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

- Optimističan sam, neću to kriti od vas, optimističan sam, ali moramo da budemo oprezni - rekao je Džonson, koji bi trebalo da 22. februara objavi plan za ublažavanje lokdauna.

Džonson se, nakon što je počeo da opada broj zaraženih i hospitalizovanih, suočio sa pritiskom pojedinaca iz sopstvene stranke da odredi kada će biti ublažene stroge restriktivne mere zaključavanja, koje su izazvale veliki pad ekonomske proizvodnje, prenosi Rojters.


Britanski premijer je naglasio da je i dalje prioritet da se ponovo otvore škole i izrazio nadu da će se đaci vratiti u učionice 8. marta.

On je dodao da će se potom raditi na tome da se otvore maloprodajne radnje, koje se ne smatraju nužnim za život građana, a potom ugostiteljski objekti.

Velika Britanija prva je zapadna zemlja koja je počela masovnu vakcinaciju građana u decembru, a do sada je više od 14 miliona građana te zemlje primilo prvu dozu vakcine.

Džonson je, međutim, naglasio da je broj novih slučajeva korona virusa i dalje veoma visok, kao i broj preminulih, "ali možda počinje da opada prilično brzo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading