Portugalija produžila zabranu letova iz Brazila i Velike Britanije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.02.2021

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalija je danas produžila suspenziju letova iz Brazila i Velike Britanije do 1. marta, a dozvoljeni su samo humanitarni i letovi koji vraćaju portugalske državljane kućama, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Krajem februara, Portugalija je obustavila letove iz Brazila na dve nedelje, a pre toga je zabranila letove i iz Velike Britanije 21. januara, kako bi onemogućila širenje visokozaraznih sojeva koji su se pojavili u te dve zemlje.

Putnici koji se vraćaju u Portugaliju moraju da pokažu negativan kovid test urađen najdalje 72 sata pre poletanja i moraju da ostanu u kućnoj izolaciji 14 dana, dodaje se u saopštenju i navodi da su takve mere već postojale, javio je Rojters.

Mutirani tip kovida otkriven u Velikoj Britaniji se prvi put pojavio u Portugaliji krajem prošle godine i veruje se da je delimično odgovoran za veliki porast broja obolelih početkom 2021. godine, zbog čega je zdravstvo preopterećeno.

Soj otkriven u Brazilu se prvi put pojavio u Portugaliji u sredu.

Portugalija, zemlja od deset miliona stanovnika, dosad je zabeležila 15.034 smrtnih slučajeva i 781.223 obolela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading