ISPLIVALI SKANDALOZNI DETALJI IZ TRAMPOVOG ŽIVOTA! "Izgoreo" zbog Putina: On jedini može da uništi SAD, a ja mu se nisam javio!

Autor:

Svet

10.02.2021

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednici, ambasadori, političari i njihovi savetnici u novom dokumentarnom serijalu "Trump Takes on the World" otkrivaju do sad nepoznate detalje o danima bivšeg predsednika Donalda Trampa u Beloj kući.

RepublikaFoto: AP Photo/Susan Walsh
Putin i Tramp

Dokumentarac rediteljke Norme Persi trebalo bi da bude emitovan danas na britanskom servisu BBC, a u tri dela će obraditi pristup nekadašnjeg prvog čoveka Amerike kada je reč o spoljnopolitičkim pitanjima.

U prvom delu, koji se bavi Trampovim odnosom prema Evropi, otkriveno je kako je propustio da se javi na telefonski poziv ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i onda se na to žalio bivšoj britanskoj premijerki Terezi Mej. Ona je bila jedna od prvih svetskih lidera koji su posetili Belu kuću 2017. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Tereza Mej

Tramp ju je uhvatio za ruku dok su prolazili kroz kolonade i nastavio da je drži. To nas je iznenadilo, a iznenadilo je i Terezu. Ali, osećala je da ne može samo tako da skloni voje ruku iz njegove, tako da je "zaglavila" - rekla je u dokumentarcu bivša šefica osoblja britanske vlade Fiona Meklaud Hil. 

- Prva stvar koju mi je posle toga rekla je bila:  "Moram da pozovem Filipa (supruga) da mu kažem kako sam se držala za ruke s drugim muškarcem pre nego što to dođe do medija - dodala je ona, prenosi "Jutarnji list".

"Pocrveneo je"

Tokom službenog ručka, Mejova je pokušala da usmeri razgovor prema Putinu.

- Htela je da razgovara s Trampom jer je čula da je tokom kampanje govorio neke prilično pozitivne stvari o potencijalnom odnosu s Putinom. Htela je da mu kaže šta ona misli o njemu - rekao je bivši britanski ambasador u Vashingtonu Kim Daroh.

Pitala je Trampa da li je li imao prilike da razgovara sa Putinom, što je on demantovao. Tada mu je jedan od savetnika objasnio da je ruski predsednik zvao Belu kuću, ali nisu uspeli da ga spoje sa Trampom, te su zakazali povratni poziv.

 

 

 

U sekundi, Trampovo lice se promenilo.

Lice mu nije više bilo narandžasto, nego crveno. Poludeo je. Bio je besan. Rekao je: "Želite da mi kažete da je Vladimir Putin zvao, a vi mi to tek sada na ručku kažete?". Atmosfera se u trenu promenila. Osećala sam se jako neprijatno - rekla je Hilova.

Nakon izliva besa, Tramp je postao utučen i, pogrbljenih ramena, odlučio da se navodno požali Mejovoj.

Vladimir Putin je jedini čovek na svetu koji može da uništi Sjedinjene Američke Države, a ja mu nisam odgovorio na poziv - rekao je Tramp britanskoj premijerki.

U prvoj od tri epizoda dokumentarca pojavljuje se još i bivši francuski predsednik Fransoa Oland koji se prisetio svog prvog telefonskog razgovora s Trampom. Dok je Oland pokušavao temu razgovora da usmeri na pitanja poput klimatskih promena, Irana i globalne ekonomije, Tramp je samo želeo da priča o tome kako voli francusko vino, hranu i kulturu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Makron i Tramp

"Ne očekuj ništa od Trampa"

I aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron je 2018. imao neobičan susret s Trampom koji mu je prostor oko Bele kuće pokazivao držeći ga za ruku. Ali, za razliku od Mejove, bio je pripremljen na neobično ponašanje američkog predsednika.

- Rekao sam mu: "Ne očekuj ništa od Donalda Trampa. Nemoj da misliš da ćeš uspeti da ga uveriš da promeni svoje mišljenje. Nemoj misliti da je moguće da ga preobratiš ili zavedeš - savetovao je Oland Makrona.

Oland je priznao i kako je bio iznenađen što ga je Tramp zamolio da mu pomogne u odluci koga da imenuje za svoje savetnike u prvim danima na funkciji, navodi Independent, a prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading