(FOTO, VIDEO) STRAHOTA NA PLANINI: Lavina zatrpala skijaše, četvro nastradalo a kamera sve zabeležila

Autor:

Svet

09.02.2021

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica mladih skijaša nekim su čudom uspela sačuvati živu glavu pred snežnom lavinom, koja je pomela sve pred sobom na obronku planine Uintas u američkoj saveznoj državi Juta.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Trenutak kada se lavina obrušava sa planine

Mladići su, kao već nekoliko desetaka puta pre tog, na omiljenom obronku došli da izvode vratolomije na motornim sankama, koje su obično snimali.

Jedan je od njih i Miles Penrosa, koji je uperio kameru u prijatelja upravo u trenutku u kojem je prema njima krenula snežna lavina.

Miles je rekao da se čudi što je preživio, s obzirom na to da se od trenutka u kojem je uzviknuo da se spušta lavina, do trenutka u kojem je stajao u snegu do prsa, nije uspeo pomaknuti niti dvadeset metara.

Kazao je da je prvo mislio da je potres, no ubrzo je shvatio što se zapravo događa.

Svog je brata Huntera pronašao u hrpi snega iz koje je virila samo glava. Rekao je da je pratio zvuk njegovog zapomaganja.

PLEASE SHARE!!!! Today we were riding in the uintahs, the snow was great up high and it was finally feeling like we had... Posted by Miles Penrose on Saturday, 6 February 2021

Njegov se prijatelj Kreg u poslednji trenutak oslobodio sanki, uspevši da povuče ručicu od padobrana.

Petorica s obronka Uintas imala su sreće, no ni dan ranije u istoj je saveznoj državi snežna lavina pokupila osmoro skijaša, od kojih je njih četvero poginulo. Tragedija se dogodila i početkom meseca kad je, takođe u državi Utah, 57-godišnji Kurt Damšroder zajedno s još jednim skijašem prešao granice skijališta i aktivirao snežnu lavinu u kojoj je izgubio život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading