AUSTRALIJA ZA LEGALIZACIJU GEJ BRAKOVA

Autor: Republika

Svet

15.11.2017

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanci su u istorijskoj anketi glasali za legalizaciju istospolnih brakova, a većina građana je dala svoju podršku, javlja BBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gej parada u Australiji

Podaci ankete obavljene poštom, pokazali su da je ukupno 61,6 posto birača glasalo za legalizaciju gej brakova, saopštio je Australijski biro za statistiku. U anketi je učestvovalo više od 12,7 miliona ljudi, 79,5 posto sposobnih birača.

Oni koji podržavaju istospolne (gej) brakove su nakon objavljivanja rezultata slavili na javnim mestima, mahali su zastavicama i pevali i plesali. 

Predlog o promeni zakona se našao u Senatu u sredu pa će se o njemu raspravljati. Premijer Malkolm Trnbul je rekao da je cilj njegove vlade usvajanje zakona u parlamentu do Božića.

- Milioni Australijanaca su većinom glasali za jednakost braka. Oni su glasali za pravičnost, posvećenost i ljubav - kazao je Trnbul.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading