ZNAJU ŠTA RADE: Kina zabranila MOBILNE TELEFONE deci! Evo gde neće smeti da ih KORISTE!

Autor: Republika

Svet

07.02.2021

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenicim osnovnih i srednjih škola širom Kine više nije dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu.

RepublikaFoto: youtube.com/DF Test
Foto Ilustracija

Deca će moći da korisrtukoliko nemaju stvarne potrebe i ukoliko njihovi roditelji ne podnesu pismeni zahtev, navodi se u novoj odluci objavljenoj na sajtu Ministarstva obrazovanja Kine.

U slučaju da postoje pisane prijave rositelja, naglašava se da učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama, umesto da ih nose sa sobom u učionicu.

U skladu s tim, škole će biti nadležne da sprovedu ceo postupak i da odluče gde i kako će se čuvati telefoni, kao i ko će brinuti o njima. 

Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranja video igara.

 

Kako bi se olakšala komunikacija između učenika i njihovih roditelja, uredbom resornog ministarstva se predlaže postavljanje javnih telefona u škole, kao i traženje drugih inovativnih rešenja, piše "Sputnjik".

Pored toga, nastavnici više ne smeju da zadaju domaće zadatke putem mobilnih telefona niti da traže od učenika da završe domaće zadatke na mobilnim telefonima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading