NJENA STRATEGIJA JE SR*NJE, A SR*NJE NE SME DA SE PONOVI! Tačka ključanja u EU zbog vakcina, PADAJU TEŠKE REČI!

Autor: Republika

Svet

05.02.2021

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadovoljstvo šeficom Europske Komisije Ursula fon Der Lejen i njenim vođenjem programa vakcinacije protiv koronavirusa u EU vri u Njemačkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ursula fon Der Lejen

Njena strategija je sranje... Nemačka ne sme dozvoliti da se to sranje ponovi - bez imalo zadrške napao je nemački potkancelar Olaf Šulc Ursulu von der Leyen na nedavnom burnom sastanku nemačke vlade.

Kako iz poverljivih izvora saznao nemački Bild, a prenose drugi mediji, haotično upravljanje vakcinacijom u EU izazvalo je bes uperen u prvom redu prema nemačkoj šefici Komisije na sastanku nemačkog vrha održanog u ponedjeljak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Inače, Šulc je pri funkcioner koji je evropski debakl sa vakcinacijom nazvao "sramotom".

Nemačka kancelarka Angela Merkel prema istom izvoru je na sastanku branila von der Leyen, ali je i sama pod paljbom jer je prepustila Briselu da vodi vakcinaciju, a sada se Unija bori s dolaskom do doza i još kasni za Britanijom u distribuciji.

Naime, kako ističe Daily Mail, dosad je vakcinisano 2,34 posto  stanovništva, a Nemačka je pritom tek malo iznad proseka s 2.36 posto cijepljenih. Ujedinjeno Kraljevstvo, sa druge strane ima impresivnih 14.21 posto.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading