ZAIGRALA MEČKA! Bil i Hilari Klinton pod istragom?!

Autor: Republika

Svet

15.11.2017

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko ministarstvo pravde zatražilo je od tužilaca da istraže humanitarnu fondaciju bračnog para Klinton i sporazum o prodaji kompanije Uranium vuan, ruskom Rosatomu.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC15 Arizona
Ni njihova ne može da gori do zore: Bil i Hilari Klinton

Ministar pravde Džef Sešns je rekao da će biti pokrenuta istraga o "određenim pitanjima" u Fondaciji Klinton i prodaji firme Uranium vuan Rusima.

Uranium vuan, kanadsku rudarsku firmu koja je posedovala petinu američkih zaliha uranija, kupila je 2010. godine ruska državna kompanija Rosatom.

 
Američko ministarstvo inostranih poslova, pod tadašnjom državnom sekretarkom Hilari Klinton, pomoglo je u odobravanju ovog sporazuma iz 2010. godine, zajedno sa bivšim predsednikom Barakom Obamom.

Republikanci tvrde da je ministarstvo inostranih poslova odobrilo ovaj sporazum pošto je humanitarna fondacija Bila Klintona primila donaciju u iznosu od 145 miliona dolara.

 
Neke od tih doprinosa Klintonovi nisu javno objavili, uprkos njihovom obećanju da će javno imenovati sve donatore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading