ZAHAROVA O SUĐENJU NAVALJNOM: Prisustvo stranih diplomata je POLITIČKI potez!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.02.2021

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisustvo stranih diplomata na suđenju ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom nije opšta praksa u diplomatiji i može se pre tumačiti kao politički potez, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marija Zaharova

- To nije normalna praksa. Normalna praksa je kada su strane diplomate prisutne na sudu kada se sudi njihovim državljanima ili međunarodnim teroristima ili ljudima koji su počinili zločine u trećem zemljama - napisala je ona na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je TASS.

- Ali kada su diplomate kolektivno prisutne kada se sudi građaninu koji nije njihov državljanin, to je pre politički potez - istakla je Zaharova.

Ona je, takođe, podsetila da ruskim diplomatama nije uvek dozvoljeno da prisustvuju sudskim procesima ruskih državljana u zapadnim zemljama.

Izveštač TASS-a je ranije javio da je oko 20 stranih diplomata, među kojima i diplomate iz SAD, Bugarske, Poljske, Letonije, Austrije i Švajcarske prisustvovalo suđenju Navaljnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading