SPUTNJIK V USKORO U IRANU: Teheran i Moskva potpisali sporazum o kupovini i proizvodnji ruske vakcine!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.01.2021

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski ambasador u Rusiji Kazem Džalali potvrdio je danas da su Moskva i Teheran potpisali sporazum o kupovini i zajedničkoj proizvodnji ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V,a prva serija vakcine stići će u Iran do 7. februara.

RepublikaFoto: Ministar Vulin
Foto: Ilustracija

- Sporazum o kupovini i zajedničkoj proizvodnji Irana i Rusije potpisan je juče, i prema dogovoru postignutom sa šefom Ruskog fonda za direktna ulaganja, prva serija vakcine biće poslata u Iran do 7.februara - rekao je Džalali agenciji IRNA, prenosi TASS.

On je najavio i da će delegacija iranskog Ministarstva zdravlja u narednih deset dana doputovati u Moskvu kako bi razgovarala o proizvodnji ruske vakcine u Iranu.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif rekao je ranije da su iranske vlasti odobrile vakcinu Sputnjik V.

U avgustu 2020. godine Rusija je postala prva država koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa pod nazivom Sputnjik V, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja“.

Zahtevi za kupovinu vakcine primljeni su iz više od 50 zemalja, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading