ONI SU NAJBOGATIJI EVROPLJANI! Imaju milijarde zahvaljujući nama! ČISTO DA SE ZNA!

Autor: Republika

Svet

28.01.2021

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su najbogatiji ljudi u Evropi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Najbogatiji Francuz, ujedno i najbogatiji Evropljanin, je Bernar Arno. Njegovo bogatstvo iznosi 112 milijardi dolara i on je četvrta najbogtija osoba na svetu.

On je vlasnik kompanije LVMH koj je najveći svetski proizvođač luksuzne robe. Među njegovim brendovima su Louis Vuitton, Bulgari, Moet, Hennessy, Dom Perignon šampanjac, TAG Heuer satovi, prenosi Biznisinfo.

Najbogatiji Španac je Amansio Ortega, koji je trenutno 18. najbogatiji čovek na svetu sa oko 63 milijarde dolara. Vlasnik je kompanije Inditex koja uključuje modne marke poput nama dobro poznatih Zare, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius… Ove marke poslednjih godina dobro su poznate i prisutne i u Srbiji.

Đovani Ferero, sa skoro 34 milijarde dolara, najbogatiji je Italijan. Vlasnik je čuvene kompanije poznate po slatkim proizvodima, poput Nutelle, Raffaella, Ferrero Rochera… Đovani je preuzeo upravljanje kompanije nakon smrti svog brata 2011. godine.

Još jedno nama poznato ime je Diter Švarc, koji je najbogatiji Nemac. On je vlasnik maloprodajnog lanca Lidl. Njegovo bogatstvo procenjuje se na više od 27 milijardi dolara.

Najbogatiji Britanac je Džejms Dison sa 26 milijardi dolara. On je izumitelj, industrijski dizajner, zemljoposednik i preduzetnik koji je osnovao firmu Dyson Ltd. Tradicionalno je najpoznatiji kao izumitelj usisivača Dual Cyclone bez kese koji deluje na principu ciklonskog odvajanja.

Ditrih Matešic, suvlasnik kompanije Red Bull, najbogatiji je Austrijanac.

On poseduje 49 odsto kompanije za proizvodnju energetskih pića.

 

 

Najbogatija Holanđanka je Šarlin de Karvaljo-Hajneken, koja stoji iz drugog najvećeg proizvođača piva na svetu – Heineken International.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading