Japan će proizvoditi vakcine AstraZeneke za svoje potrebe

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

28.01.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 90 miliona doza vakcine protiv kovida-19 kompanije Astra Zeneka biće proizvedeno u Japanu kroz sporazum o licenci sa japanskom farmaceutskom kompanijom, saopštili su danas zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To će, kako su naveli, poktiti tri četvrtine zaliha koje je englesko-švedska da će isporučiti Japanu, a očekuje se da preostalih 30 miliona doza bude uvezeno do marta.

- Astra Zeneka je, prema već postignutom dogovoru, obećala da isporuči japanu 120 miliona doza - rekao je japanski zvaničnik Kacunobu Kato, ističući da je veoma važno da se proizvodnja pokrene u toj zemlji, prenosi AP.


Astra Zeneka je potpisala sporazum o licenci sa japanskom kompanijom JCR Pharmaceuticals, koja se nalazi u prefekturi Hjogo na zapadu zemlje.

To je saopšteno u trenutku kada se u Japanu priprema imunizacija krajem februara, a očekuje se data zemlja odobri Fajzerovu vakcinu.

Japan je saopštio da je obezbedio više doza vakcina od tri dobavljača.

U toj zemlji je do 7. februara na snazi delimično vanredno stanje, a od početka epidemije prijavljeno je 375.607 slučajeva korona virusa i 5.361 smrtni slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading