"MORA BITI STROGO KAŽNJEN": SEDAM puta prekršio karantin za samo TRI dana!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.01.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan stanovnik Tajvana je kažnjen novčanom kaznom od 35.000 dolara nakon što je više puta prekršio meru kućnog karantina zbog kovida 19.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Neimenovani muškarac, iz Tajčunga na Tajvanu, boravio je u kućnom karantinu u stambenoj zgradi gde živi, nakon povratka sa poslovnog putovanja u Kinu i prekršio ga najmanje sedam puta, javljaju lokalni mediji, a prenosi CNN.

Gradonačelnik Tajčunga ocenio je ovaj postupak kao "ozbiljan prekršaj" i dodao da čovek "mora biti kažnjen strogom kaznom".

Prema izveštajima medija, muškarac je sedam puta napustio svoju stambenu zgradu za samo tri dana karantina da bi otišao u kupovinu, popravio automobil i još mnogo toga, a navodno se sukobio i sa jednim od svojih komšija koji su pokušali da ga spreče u kršenju ove mere, navodi CNN.

Lokalna vlasti u Tajčungu potvrdile su da se čovek sa puta vratio kući 21. januara, a tajvanski propisi zahtevaju karantin u trajanju od 14 dana kao obaveznu meru protiv COVID 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading