NOVI POTEZ ŠEFA BELE KUĆE: Bajden vraća Obamin sistem zdravstvenog osiguranja!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.01.2021

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak u prošlost!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novoizabrani predsednik SAD, Džozef Bajden

Predsednik SAD Džo Bajden je spreman da online putem otvori zdravstveni nacionalni biro već ove nedelje i to prema dokumentu koji već ima u planu, a čime će ponuditi osiguranje onim Amerikancima koji ne mogu da ga ostvare preko svojih poslodavaca.

Bajden se obavezao da obnovi pun pristup sajtu healthcare.cov, koji daje instrukcije kako da se dođe do zdravstvenog osiguranja, preneo je Rojters, a sistem je napravljen tokom predsednikovanja Baraka Obame, preneo je Rojters.

 

 

 


Ova novinska agencija dodaje da su se republikanci dugo trudili da unište Obamin zdravstveni sistem, kritikujući troškove i kvalitet zdravstvene nege, kao i velika ulaganja vlade u zdravstveni biro.

Bajden bi mogao da otvori zdravstveni biro već u četvrtak, jer im je cilj da Amerikanci, koji su izgubili zdravstveno osiguranje, što pre budu "pokriveni" tokom pandemije korona virusa.

Predsednik SAD će, inače, danas govoriti o planovima SAD za borbu s pandemijom.
 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading