A PUNA IM USTA TOLERANCIJE! FBI: Sve veći broj zločina iz mržnje

Autor: Tanjug

Svet

13.11.2017

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Federalni istražni biro saopštio je da je broj zločina iz mržnje u 2016. porastao drugu godinu za redom, sa sve većim brojem napada motivisanih mržnjom prema crncima, Jevrejima, muslimanima i pripadnicima LGBT populacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema danas objavljenom izveštaju, u prošloj godini dogodilo se više od 6.100 zločina iz mržnje, što je za oko pet odsto više u odnosu na prethodnu godinu, prenosi AP.

U više od polovine od 4.229 zločina izvedenih na osnovu rase, žrtve su bili crnci, a u zločinima na osnovu religije kojih je bilo 1.538, više od pola su žrtve bili Jevreji.

Ovaj godišnji izveštaj, kako se navodi, predstavlja najsveobuhvatniji izveštaj o zločinima iz mržnje u SAD, ali vlasti upozoravaju da je nepotpun s obzirom na to da je zasnovan na dobrovoljnim izveštajima policijskih stanica širom Amerike.

Zločini iz mržnje, poznati i kao zločini motivisani predrasudama, u krivičnom pravu naziv je za zločine u kojima počinilac napada žrtvu zbog njene stvarne ili pretpostavljene pripadnosti određenoj društvenoj grupi.


Žrtve zločina iz mržnje su obično predmet napada zbog njihove rase, religije, seksualne orijentacije, invaliditeta, klase, etničke pripadnosti, nacionalnosti, starosti, pola, rodnog identiteta, društvenog statusa ili političke pripadnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading