(VIDEO) KINESKI MILIJARDER PONOVO U JAVNOSTI: Džek Ma se pojavio prvi put nakon tri meseca "nestanka" i ostavio PORUKU!

Autor:

Svet

21.01.2021

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suosnivač Alibabe Džek Ma ponovo se pojavio nakon nekoliko meseci izvan javnosti, utišavajući intenzivne spekulacije o svom teškom stanju u borbi sa sve većom kontrolom nad svojim internet carstvom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džek Ma

Najprepoznatljiviji kineski preduzetnik obratio se mnoštvu nastavnika na onlajn konferenciji u sredu, delu godišnjeg događaja koji milijarder održava kako bi istakao dostignuća prosvetnih radnika u selima. Ljudi koji su upoznati sa tim pitanjem potvrdili su da se pojavio, jer se ta informacija prvobitno pojavila na lokalnom blogu, piše "Tajm".

U snimku, koji traje 50 sekundi, Ma je čestitao učiteljima koje podržava njegova humanitarna fondacija, ali nije komentarisao svoj nestanak iz javnog života i činjenicu da su njegova grupa Alibaba i Ent grupa pod nadzorom inspekcije. Izvršna vlast se držala van vidokruga javnosti od početka novembra, kada su kineski regulatori uništili Antov IPO u iznosu od 35 milijardi dolara, pooštrili "fintech" propise i naredili remont Ant-a.

Napad na Maovu trilion dolara vrednu korporacijsku imperiju obuhvata širu kampanju za obuzdavanje generacije kineskih tehnoloških giganata za koje Peking sada smatra da imaju previše kontrole nad svetskom ekonomijom broj 2. Niz akcija protiv njegovih kompanija bliznakinja pokazao je da je Peking izgubio strpljenje za svoje tehnološke gigante i sada ih doživljava kao pretnju političkoj i finansijskoj stabilnosti koju predsednik Si Đinping najviše ceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading