BAJDEN VERUJE U PROMENE: Ovo je naš istorijski momenat krize i izazova, a jedinstvo je jedni put koji nas vodi napred!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.01.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je na novi početak i jedinstvo američke nacije, u vreme kada Amerika prolazi kroz istorijski momenat krize i izazova i poručio da Amerika mora i može da bude drugačija nego sada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

- Nemojte mi reći da promene nisu moguće - rekao je Bajden u govoru na inauguraciji.

On je istakao i da bez jedinstva nema mira, samo gorčine i ljutnje.

- Nema progresa, samo iscrpljujućeg besa. Nema nacije, samo države haosa. Ovo je naš istorijski momenat krize i izazova, a jedinstvo je jedni put koji nas vodi napred. Slušajte jedni druge. Čujte jedni druge, pokažite poštovanje jedni prema drugima - poručio je Bajden.

On je odbacio "kulturu totalnog rata" u kojoj se manipuliše činjenicama.

- Moji dragi zemljaci Amerikanci, moramo da budemo drugačiji nego što smo sada. Amerika mora da bude bolja nego sada i znam da SAD može mnogo bolje - ocenio je prvi čovek Bele kuće.

Prisećajući se Martina Lutera Kinga i njegovog čuvenog govora "Imam san" i protesta žena na pravo glasa, Bajden je zvučao optimistično o promenama.

- Danas, obeležavamo prvu damu u našoj istoriji, koja je izabrana da bude potpredsednik, a to je Kamala Haris. Nemojte da mi kažete da se stvari ne mogu promeniti - kazao je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading