ORBAN: Sprečićemo primenu Soroševog plana

Autor: Tanjug

Svet

12.11.2017

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da će ta zemlja odbraniti svoje granice, sprečiti primenu "Soroševog plana" i "konačno pobediti u bici".

RepublikaFoto: youtube.com/Vlad Tepesblog
Brani Mađarsku: Viktor Orban

Orban je, na 27. kongresu partije Fides u Budimpešti, rekao da Mađarskoj preti "imperija" američkog milijardera Džordža Soroša jer sprečava realizaciju njegovog plana da nacionalne države pretvori u "stvar prošlosti" i zameni ih Evropom s mešovitim stanovništvom, prenos MTI.

Kako je mađarski premijer istakao, zagovornici tog plana "žele da smene vlade koje zastupaju nacionalne interese, uključujući mađarsku vladu".

Orban je naveo i da su migracije samo sredstvo u "Soroševom planu" s ciljem slabljenja nacionalnih država i eliminisanja hrišćanske kulture jednom za svagda.

- Od toga moramo da odbranimo Mađarsku - zaključio je Orban, dodavši da Sorošev plan u velikoj meri ugrožava bezbednost, pri čemu je podsetio na česte terorističke napade, porast kriminala i nasilja nad ženama i novi talas antisemitizma u evropskim zemljama koje su naklonjene migracijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading