(VIDEO) UPRKOS TRAMPOVOM APELU, HAOS I DALJE TRAJE: Nekoliko osoba povređeno, demonstranti probili više policijskih barikada, SPECIJALCI u Kapitolu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.01.2021

22:08 >> 22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Kongres je blokiran usled napete situacije koju su izazvale hiljade demonstranata, pristalica Donalda Trampa, koje su opkolile zgradu Kapitola u Vašingtonu uoči potvrđivanja pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neredi u SAD

Haos u Vašingtonu i dalje traje, izveštavaju američki mediji, iako je Tramp pozvao svoje pristalice da se mirno vrate kućama.

Američki mediji javljaju o haosu i neredima ispred Kapitola, neki javljaju da su demonstranti probili više policijskih barikada, više osoba je povređeno, jedna žena je ranjena...

U zgradu Kapitola stigle su specijalne jedinice FBI.

 

 

Na Trampov zahtev pozvana je i Nacionalna garda da pomogne u obuzdavanju domonstranata, saopšteno je iz Bele kuće, a sala u kojoj zaseda Senat SAD "ispražnjena je od demonstranata", prenosi Si-En-En reči jednog pripadnika policije.

Američki mediji i državni zvaničnici pozivali su Trampa da pozove svoje pristalice da obustave proteste, a potpredsednik SAD Majk Pens takođe je poručio da nasilje u zgradi Kongresa mora da bude zaustavljeno, što je učinio i republikanski senator Ted Kruz.

- Ovaj napad na naš Kapitol neće se tolerisati i svi koji su u njega uključeni biće procesuirani - napisao je Pens na Tviteru.

Pens je u međuvremenu evakuisan iz zgrade Kongresa, dok su kongresmeni zamoljeni da se zaključaju u kancelarije i sklone ispod stolova i stolica.

Predstavnica Republikanske partije u kongresu Kimberli Klasik kaže da pripadnici Kongresa nose gas-maske i da je evakuacija počela.

Obezbeđenje Kongresa privelo je neke demonstrante, dok su drugi provalili u jednu prostoriju u kojoj borave senatori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading