AUUU: Korona divlja, broj smrtnih slučajeva se ne smanjuje!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.01.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašno!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto Ilustracija

Dvostruko više preminulih u jednom danu, ukupno 649 novih žrtava kovida-19 u Italiji, a novih otkrivenih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata je više od 15.000, saopštilo je danas ministrastvo za zdravstvo, a prenosi agencija Agi.

Među preminulima su i dva lekara pa se, kako saopštava lekarska komora, ukupan broj doktora koji su žrtve korona virusa popeo na 281.


U Italiji je još danas na snazi takozvani crveni režim anti-kovid mera, a to znači zabrana kretanje sem u iznimnim slučajevima i uz potvrdu, zatvorene su sve prodavnice, barovi i restorani, zabranjen je međugradski i među regionalni saobraćaj.
 

Ova mera deo je vladine uredbe koja će biti na snazi do 15 januara, kada će se na osnovu epidemioloških podataka, doneti nove anti-kovid mere.

U Italiji 31 januara ističe šestomesečno vanredno stanje uvedeno zbog pandemije kovida19, a onda će će vlada razmotriti mogućnost produžetka vanrednog stanja za narednih pola godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading