SVET UBRZANO KLIZI KA NUKLEARNOM PAKLU: Mračno predviđanje dvostrukog agenta MI6 i KGB

Autor: blic.rs, Republika

Svet

11.11.2017

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džordž Blejk, dvostruki agent hladnog rata, čovek koji je radio za MI6 i KGB, na svoj 95. rođendan izneo je upozorenje o "nuklearnom paklu" u koji svet, po njegovom mišljenju, ubrzano klizi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Upozorava na najcrnji scenario: Džordž Blejk

Blejk je iza leđa britanske tajne službe pomagao Sovjetima, a "Gardijan" je preneo njegovu ispovest, u kojoj hvali "moderne ruske špijune".

Prema Blejkovom pomalo melodramatičnom mišljenju, današnji tajni agenti Rusije su "moderni heroji istinske borbe dobra i zla", i "jedini koji mogu da spasu svet od nuklearnog pakla".

- Agenti Ruske obaveštajne službe suočavaju se sa najtežim izazovima u svojoj istoriji. Verujem da će služiti u zajedničkom interesu celog sveta, nesebično i hrabro. Verujem da će podmukli neprijatelj biti poražen - rekao je vremešni špijun, otkrivajući potom koga smatra za negativca u ovoj priči:

- Neodgovorni političari sa svih strana sveta guraju ovaj naš divni svet u haos. Tako je bilo oduvek, a tako je i danas.

Poruku Džordža Blejka objavila je ruska obaveštajna služba SVR, a preneli kako ruski, tako i britanski mediji.

Blejk se potom osvrnuo i na terorizam.

- Teroristički zločinci prolili su mnogo krvi u svakom delu naše planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading