Japan zatarabio granice za strance: Mera predistrožnosti zbog novog soja koronavirusa

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

28.12.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti Japana su odlučile da od danas zabrane strancima ulazak u zemlju nastojeći da spreče širenje novog, zaraznijeg soja korona virusa koji je prvo otkriven u Velikoj Britaniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vlasti će zahtevati od građana Japana i stranaca sa prebivalištem u Japanu da od prekosutra do kraja januara, prilikom ulaska u zemlju podnesu na uvid dokaz, ne stariji od 72 sata, da nisu pozitivni na korona virus, prenosi agencija Kjodo.

Zarazniji, novi soj korona virusa je nakon što je otkriven u Velikoj Britaniji, registrovan u još 20-ak zemalja među kojima je i Hongkong, ali najnovije mere vlade u Tokiju neće se primenjivati na poslvne ljudi i studente iz 10 azijskih zemalja, među kojima su Kina, Južna Koreja i Tajvan s kojima Japan ima specijalnu shemu putnih olakšica u vreme pandemije.


Prošle nedelje uvedena je zabrana ulaska u Japan za nerezidente koji dolaze i Velike Britanije i Južnoafričke Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading