BAJDEN UPUTIO ULTIMATUM TRAMPU: Ako ne POTPIŠEŠ OVO, posledice će biti KATASTROFALNE

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.12.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina mnogobrojnih ljudi leži u rukama Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Izabrani američki predsednik Džo Bajden pozvao je danas odlazećeg predsednika Donalda Trampa da potpiše zakon o pomoći ugroženima u pandemiji, ocenivši da će svako dalje odlaganje imati "katastrofalne posledice".

- Dan posle Božića milioni porodica ne znaju da li će moći da sastave kraj s krajem zbog odbijanja predsednika Trampa da potpiše zakon o ekonomskoj pomoći odobrenog u Kontresu s velikom većinom - naveo je Bajden u saopštenju.

Kako prenosi CNN, ovo odricanje od odgovornosti može imati katastrofalne posledice.

 

- Polažemo nade u vakcine, ali potrebna su nam sredstva da ih distribuiramo i dodelimo ih milionima Amerikanaca, uključujući zdravstvene radnike na prvoj liniji. Ovaj zakon je od ključnog značaja i mora da stupu na snagu sada - zaključio je Bajden.

Iako je Kongres usvojio paket pomoći ugroženima tokom pandemije vredan je 900 milijardi dolara, više miliona Amerikanaca mogli bi da izgube primanja odmah posle praznika ako Tramp ne potpiše zakon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading