DA LI BISTE JELI OVO?! Veštačka piletina iz laboratorije prvi put servirana u restoranima!

Autor:

Svet

25.12.2020

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka laboratorija stvorila je veštačko pileće meso.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veštačko pileće meso, uzgajano u laboratoriji američkog startapa, prvi put je servirano u restoranu ''Klub 1880'' u Singapuru.

Kako navodi Euro Weekly, kompanija je rekla da će meso uzgojeno u laboratoriji biti dostupno i da će se prodavati po vrhunskim cenama piletine. Meso nastaje iz ćelija pilećeg perja koje se proširuju dalje po proteinskim, mišićnim ćelijama.

Zabrinutost za zdravlje, životnu sredinu i dobrobit životinja zabeležila je povećanu potražnju za alternativama mesu zaklanih životinja, pa se predviđa da bi ovo moglo biti rešenje u budućnosti.

 

 



Studija koju je krajem prošle godine sprovela američka konsultantska kuća AT Kearney, sugeriše da će tradicionalni proizvodi od mesa postati manje značajni, sa tržišnim udelom od samo 40 procenata, jer alternative - uzgojeno meso i nove veganske zamene za meso - rastu i činiće 60 procenata tržišta 2040. godine, prenosi South China Morning Post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading