"Lekari koji neće da se vakcinišu, NEKA MENJAJU PROFESIJU!"

Autor: Tanjug

Svet

22.12.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinsko osoblje koje odbija da se vakciniše treba da promeni profesiju...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

To je izjavio virolog Masimo Gali, profesor milanskog univerziteta za televiziju "La 7".

 U Italiji mnogi medicinski radnici nisu ubeđeni u valjanost anti-kovid vakcine i mnogi su izjavili da ne žele da se vakcinišu. To je njihovo pravo budući da je vakcinacija, za sada, dobrovoljna.


U Italiji vakcinacija Fajzer vakcinom simbolično počinje 27. decembra koji je takozvani "vakcina dan" u celoj Evropskoj uniji, ali prava kampanja masovnog vakcinisanja počinje tek u januaru.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Za sada je vakcinisanje dobrovoljno, vlasti najavljuju da će prednost imati ljudi koji žive u staračkim domovima, pripadnici snaga reda i vojske i medicinsko osoblje, ukratko svi oni za koje se veruje da su najviše izloženi mogućoj zarazi.


List "Il Fato kotidijano" piše, međutim, o matematičkom modelu predviđanja širenja virusa koja je razvijen u Nacionalnom savetu za istraživanje (CNR).

Matematičar Giovanni Sebastiani, koji je deo naučnog tima kaže da bi prema tom modelu, a da bi se izbegao treći talas pandemije, bilo neophodno vakcinisati i mlade.

Na taj način bi se u lancu prenosa korona virusa, izbegla ili osigurala srednja karika, odnosno mladi koji manje obolevaju, ali prenose virus na starije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading