MINISTAR LJUT ZBOG SKANDALA O SKRIVANJU IZVEŠTAJA: Treba ih poslati kući nogom u tur, SZO svima da ukine imunitet!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.12.2020

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski ministar za inostrane poslove Luiđi di Majo zatražio je od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da ukine diplomatski imunitet onim svojim službenicima koji su umešani u skandal sa sakrivanjem izveštaja o stanju pandemije kovida 19 u Italiji, piše agencija Agi.

RepublikaFoto: Printskrin/youtube.com
Luidi di Majo

Skandal je postao međunarodni nakon televizijske emisije "Raport" u kojoj je pokazano kako su visoki zvaničnici SZO bili direktno uključeni u prikrivanje činjenica o katastrofalnom odgovoru i rukovođenju pandemijom od strane italijanskih vlasti.

U skandal su umešani u neki visoki vladini službenici u Italiji. Istovremeno, zamenik ministra za zdravstvto Pijerpaolo Sileri je zatražio da generalni sekretar ministarstva za zdravstvo Ðuzepe Ruoko podnese ostavku “zbog brojnih odsustva sa sednica vladinog naučno-tehničkog komiteta i jer nije odgovorio o stanju anti-pandemijskih planova".

 
 

- Problem je u nekim administrativnim službenicima, koji ne rade svoj posao. Treba ih poslati kući nogom u tur - rekao je zamenik ministra u televizijskoj emisiji.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading