ZAEV OD 2015. POD PRETNJOM ATENTATOM?!

Autor: b92.net

Svet

08.11.2017

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski ministar policije Oliver Spasovski izjavio je da je premijer i lider SDSM Zoran Zaev poslednje dve i po godine pod stalnom pretnjom atentatom.

RepublikaFoto: Tanjug
Rade mu o glavi?! Zoran Zaev

- Od 2015. Zajev je pod stalnim pretnjama atentatom. Službe preuzimaju ozbiljne mere za obezbedjen je premijera, ali i za sve ostale funcionere - rekao je Spasovski, a prenose lokalni mediji.

Prema njegovim rečima, Zaev je dobijao indirektne pretnje dok je pre dve godine kao lider najveće opzicione partije objavljivao nezakonito snimljene razgovore, poznatije kao "političke bombe" koje, kako je isticao, dokazuju kriminal tadašnje vlasti VMRO DPMNE Nikole Gruevskog. 


Spasovski je rekao da trenutno nema nikavih direktnih pretnji atentatom na premijera Makedonije, dodajući da Zaev koristi mnogo manje obezbedjenja od njegovih prethodnika na premijerskom mestu. 

Pre nekoliko dana Zaev je u intervjuu za crnogorski radio Antena M rekao da su ga bezbednosni analitičari upozorili na razik od atentata. 


- Neki analitičari mi kažu: "Sad si ti na redu". Ako nešto treba da se desi, neka se desi. Prihvatio sam posao premijera i spreman sam da donosim odluke kakve očekuju naši građani, po svaku cenu, pa neka bude šta će biti - rekao je tada Zaev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading