NEREDI NA SAHRANI: BACANO KAMENJE I SUZAVAC! Oproštaj od dečaka umalo da eskalira U KRVAVI SUKOB

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.12.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukobi između izraelskih snaga bezbednosti i Palestinaca izbili su danas na sahrani 13-godišnjaka koji je poginuo tokm nereda na okupiranoj Zapadnoj obali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sahrana (Ilustracija)

Na stotine Palestinaca okupilo se da oplakuje smrt Ali Abu Alije u selu Almugajer, gde je palestinski tinejdžer juče pogođen u stomak i kasnije preminuo u bolnici, prenosi AP.

Na desetine ljudi bacilo je kamenje prema izraelskim snagama i zapalilo gume tokom skupa. Izraelski vojnici odgovorili su bacanjem suzavca.


Kasno sinoć, najviši politički izaslanik UN-a u regionu rekao je da je bio "zgrožen" ubistvom tinejdžera. Izrael bi trebalo da “brzo i nezavisno da istraži ovaj šokantan i neprihvatljiv incident", napisao je Nikolaj Mladenov na Tviteru.

Komentarišući tragični događaj, izraelska vojska rekla je da su “desetine huligana” bacale kamenje na izraelske vojnike i graničnu policiju, koji su odgovorili “sredstvima za razbijanje nereda”. Poricala je da su njene snage koristile bojevu municiju.

Česti su sukobi između palestinske omladine i izraelskih snaga koje ulaze u područja okupirane Zapadne obale pod kontrolom Palestine. Vojska često upada u palestinske gradove kako bi uhapsila ljude osumnjičene za planiranje ili učestvovanje u napadima.

Napetosti su velike i oko izraelskih naselja. Preko 400.000 doseljenika živi na Zapadnoj obali, koju je Izrael okupirao u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading