Knežević zagrmeo na sednici crnogorske skupštine: ZAŠTO SRBI NISU BILI POŽELJNI?

Autor: Republika

Svet

03.12.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik demokratskog fronta Milan Knežević uputio je danas u parlamentu Crne Gore jasnu poruku da će taj savez podržati novu vladu mandatara Zdravka Krivokapića, ali je postavio pitanje zašto Srbi nisu bili poželjni u novom izvršnom telu.

RepublikaFoto: youtube.com/Demokratska Narodna Partija
Milan Knežević

Knežević je primetio da će prema onome što je najavljeno sve ostati isto pa se postavlja pitanje zašto se uopšte išlo na izbore.


- Milo Ðukanović će ostati uvaženi predsednik i zato je tako spokojno kao Dalaj Lama slušao juče ekspoze Krivokapića... - rekao je Knežević.

Podsetio je da je Dritan Abazović pretio hapšenjem i procesuiranjem nekih poslanika DPS-a, pa bi, kazao je, upitao da li to znači da će procesuirati i Mila Ðukanovića i sve članove tzv. "Prve familije" u Crnoj Gori, zbog njihovih nepočinstava.

- Ovo nije ekspertska vlada, ovo je vlada Krivkapića i Abazovića. I ako je takva milija mi je nego čitav poslanički klub DPS - rekao je Knežević i dodao da u novoj vladi ima više ljudi koji su glasali za Ðukanovićev DPS, pa očekuje da i poslanici DPS-a promene mišljenje i glasaju za novu vladu.

Za primer je uzeo Oliveru Injac, koja je predložena za ministra odbrane, rekavši da je jedna od "najzaslužnijih jurišnika za glas za DPS, kao i da je odlazeći ministar odbrane Predrag Bošković "zaigrao crnogorsko oro" u svom kabinetu, kada je čuo ko će ga zameniti.

- Bolje da ste ostavili Boškovića nego što ste predložili Injac koja je DPS-ovka sa dna kace - rekao je Knežević.

Dodao je da je Abazović bio taj koji je jasno saopštio da neće dozvoliti da Srbi iz DF budu na čelu ministarstava bezbednosti i spoljnih poslova.

Tako je, kaže Knežević, Abazović sa tri poslanika u parlamentu naterao druge stranke parlamentarne većine da glasaju za ovaj, kako je rekao, eksperiment.

Knežević kaže da Abazoviću to ne treba zameriti, ali je istakao da se u Crnoj Gori nastavlja antisrpski narativ, koji je kreiran kao držatvorna misao još 2013, te tvrdi da je izbornu pobedu dominantno izvojevao srpski narod u Crnoj Gori.

Poručio je da to što je Srbin ne znači da mrzi bilo koga, te da su Srbi spremni da sa svima grade bolju Crnu Goru, bez diskriminacije.

- Ne treba nikoga da plašite Srbima iz Crne Gore, jer se ni mi nikoga ne plašimo - rekao je Knežević.

Krivokapiću je zamerio jer u ekspozeu nijednom rečju nije pomenuo hapšenje poslanika DF i torturu koju su prošli braneći zakon o slobodi veroispovesti u parlamentu, u noći 27. decembra prošle godine.

- Pozivam sve Crnogorce, Bošnjake, Albance, Muslimane, Hrvate da u nama ne vide neprijatelje, jer Crna Gora je zemlja svih nas - poručio je Knežević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading