Lice monstruma: Ovaj čovek ubio je 26 žena!

Autor: Mondo, Republika

Svet

01.12.2020

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radik Tagirov (38) bravar koji živi u Kazanju, oko 800 kilometara istočno od Moskve, uhapšen je posle sistematstkog rada policije, koja je sprovela više od 1.000 genetskih ekspertiza, navodi se u saopštenju Istražnog odbora, glavnog tela za krivične istrage u Rusiji.

RepublikaFoto: Twitter.com/@ILGARVOI
Radik Tagirov

Međutim, biološki (genetski) tragovi i otisci cipela otkriveni na mestima zločina ukazali su da je u pitanju jedan ubica, navodi se u saopštenju.

Tagirov bi provaljivao u stanove žena starijih od 70 godina, koje su živele same predstavljajući se kao radnik distribucije, električar ili majstor i onda bi ih davio.

Tokom 2011. i 2012. godine, Tagirov je "operisao" u Kazanu, Samari, Toljatiju, Izhevsku, Ufi i drugim gradovima blizu Volge. Zbog toga što je nosio rukavice i što bi posle ubistva i pljačke sterilizovao mesto zločina, policiji je trebalo duže vreme da ga uhvate.

Tagirov, kojem se 2009. godine sudilo zbog krađe, nalazi se na ispitavanju.

 

 

 

U Rusiji je poslednjih godina bilo nekoliko suđenja serijskim ubicama.

Bivši sibirski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotni zatvor zbog 78 ubistava žena između 1992. i 2007. godine. Silovao je i ubijao svoje žrtve nakon što im je noću nudio vožnju, ponekad u policijskom vozilu van svog radnog vremena.

Aleksandar Pičuškin koji je u ruskoj štampi prozvan "šahovskim ubicom", osuđen je 2007. u Moskvi na doživotni zatvor zbog 48 ubistava, uglavnom između 2002. i 2006. Priznao je da je želeo da ubije 64 puta, odnosno koliko ima polja na šahovskoj tabli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading