(VIDEO) MONSTRUOZNO UBISTVO U PARKU: Albanka nožem zaklala devojčicu (7) naočigled detetovih roditelja!

Autor: Daily Mail, Republika

Svet

27.11.2020

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eltiona Skana (30) optužena je za ubistvo Emili Džons zbog ubistva nožem dok se devojčica vozila na svom skuterčiću u Kvins parku u Boltonu, i dok su devojčicin otac Mark Džons i majka Sara Barns stajali u blizini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Skana - za koju se navodi da je imala mentalnih problema - sedela je na klupi naoružana nožem koji je ranije tog dana kupila u prodavnici u centru  Boltona, rečeno je na ročištu krunskog suda u Mančesteru.

Emili je jurila da sustigne svoju majku pa je protrčala pored Skane, koja je ustala i prerezala joj vrat u jednom pokretu pre nego što ju je bacila na zemlju, rekli su porotnici.

Pre napada, koji se dogodio oko 14.15 sati svedok je u parku primetio ženu - za koju se veruje da je Skana - koju je opisao kako izgleda "uznemireno" i sa "ispraznim" izrazom lica.

Tužilac Majkl Brejdi rekao je na sudu da, iako Emilina majka više nije bila u vezi sa Emilinim ocem, otišla je u park i dogovorila da se tamo oboje nađu. Emili, koja se vozila na svom skuterčiću, ugledala je majku u daljini, a potom rekla ocu:

- Tata, tata, želim da idem kod mame - a ona je skočila.

Emili je takođe pozvala majku, koja je nije čula zbog udaljenosti između njih i činjenice da je imala slušalice na ušima.

- Emilijin put ka mami odveo ju je pravo pred ubicu koja ju je, dok je Emili prolazila, zgrabila i jednim pokretom prerezala grlo nožem, a zatim je bacila na zemlju. Nije bilo interakcije između Emili i optužene. Rana je bila teška i Emili je ubrzo umrla - rekao je tužilac.

Skana, poreklom iz Albanije, koja živi u Velikoj Britaniji od 2014. godine, pokušala je da pobegne naoružana nožem, ali ga je u jednom trenutku stavila u svoj ruksak, gde je kasnije pronađen.

Brejdi je potom rekao da je prolaznik Toni Kanti, koji je bio u šetnji sa suprugom i ćerkom, bio svedok kako Skana ubija i viče na Emili i baca je na zemlju. Skana je vrisnula: "Pokušala je da me ubije".

Zatim je to ponovila prolazeći pored Kantija. U toj fazi, Kanti "nije imao pojma koliko je situacija ozbiljna, nije video nož i nije shvatio da je Emili smrtno ranjena - rekao je Brejdi.

Ali bio je "dovoljno" zabrinut da potrči za Skanom, dok je njegova supruga vikala za njim da ima nož. Nakratko je izgubio Skanu iz vida, ali je ubrzo sustigao pa je "udario i gurnuo" na zemlju. Skana je pala na leđa i gospodin Kanti je uspeo da je zadrži do dolaska policije.

Brejdi je rekao da je, dok je gospodin Kanti sedeo nad Skanom, ona počela da priča o "kućnim poslovima, svojoj porodici i kako je on ubio devojčicu". Kada je Kanti telefonirao i rekao policiji kako drži osumnjičenu mladu devojku, Skana je odgovorila: "Ja sam devojčica, ja sam dete."

Brejdi je rekao na sudu da je Emilin otac video osobu na klupi kako stoji iznad njegove ćerke, ali je mislio da je Emili pala sa skutera i da joj ova pruža pomoć. Ali tada je čuo ženu kako viče: "Izbodena je nožem".

Džons je video kako je optužena počela da beži na "nespretan način" sa nečim "tamnim i prilično dugim" u ruci. Otišao je do Emili i video da krvari iz vrata i pokušao da joj pomogne, rekao je Brejdi.

Nije se ni pomerila niti pričala, a jedan čovek mu je pružio majicu u pokušaju da zaustave krv sa Emilinog vrata. Žena za koju se veruje da je  medicinska sestra dala je prvu pomoć i do ove faze Džons je bio "izbezumljen".

Tada je stigla Emilina "neutešna" majka i bili su svedoci bolničara koji su pozvani na mesto napada u pokušaju da spasu Emili. Emili je međutim pretrpela srčani udar i prebačena je helikopterom u bolnicu Salford Rojal, pa je proglašena mrtvom nešto pre 16 časova.

Pre napada, svedok Jan Robinson primetio je ženu, koja se podudara sa Skaninim opisom, koja je sedela prekrštenih nogu pored klupe u parku.

- Pažnju mu je privukla jer je on, kako je opisao, primetio njeno uznemireno ponašanje - rekao je Brejdi.

Još jedan svedok, Hasan Ahmed, koji je video napad, opisao je da je video optuženu kako sedi na klupi pre nego što je ustala, podigla kapuljaču i napala Emili s leđa. Video je Skaninu ruku kako je Emili prerezala grkljan nožem.

- Sve se dogodilo tako brzo da Emili nije imala vremena da reaguje - rekao je Brejdi.

Amhed je tada video Emili kako se "drži za grlo" i da je optužena baca na zemlju pre nego što je pobegla. Skana iz Boltona pojavila se preko video poziva iz bolnice Rampton pod visokim stepenom obezbeđenja u okrugu Notingam i priznala je krivicu za ubistvo iz nehata.

 

 

 

Ali ona poriče da je ubila Emili. Brejdi je rekao da je policija koja ju je uhapsila primetila da je oko prstiju obmotala žice koje steže.

Na pitanje čemu služe, odgovorila je: "Da bih pomogla svojim emocijama"

Kasnije ju je psihijatar dr. Farel procenio i rekao da "nije baš dobro" i da je u pitanju paranoična šizofreničarka, što je dovelo do toga da "čuje glasove, halucinira i postaje nasilna". Skana je porekla bilo kakvo sećanje da je Emili izbola nožem.

Zaključeno je da je ona imala "ustaljenu istoriju" paranoične šizofrenije koja je pokazivala znake "aktivne psihoze, uključujući paranoju, moguće zablude, neku razdražljivost i da je bila previše čuvana u mladosti".

Skana je naknadno privedena prema Zakonu o mentalnom zdravlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading