E, OVO JE DA POŽELIŠ DA DOBIJEŠ KORONU! Država deli 550 evra svim obolelima, a nije za lečenje!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.11.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Hongkonga najavila je jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 hongkonških dolara, odnosno oko 550 evra, stanovnicima koji budu imali pozitivan rezultat testa na virus kovid-19 kako bi podstakla ljude da se testiraju.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina

Ta novčana pomoć namenjena je radnicima u Hongkongu, zaraženim korona virusom lokalnim prenosom infekcije, koji nemaju pravo na plaćeno bolovanje, saopštila je vlada.

Pojedini kritičari te odluke izrazili su bojazan da bi novčana pomoć za one koji su pozitivni na kovid-19 zapravo podstakla siromašne stanovnike da se izlože riziku od zaraze kako bi dobili novac od vlade.


Zvaničnici Hongkonga smatraju da se ljudi neće namerno zaraziti kako bi im vlada isplatila novac jer simptomi kovida-19 mogu biti ozbiljni i teški.

 
Hongkong, koji se suočava sa četvrtim talasom korona virusa, pooštrio je mere u cilju sprečavanja širenja virusa koji je do sada u tom gradu odneo život više od 108 ljudi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading