Mere ne daju nikakve rezultate: U Sloveniji se planiraju još veća ograničenja kako bi se izborili sa epidemijom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.11.2020

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Beović, šef slovenačkog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, rekla je danas da će grupa predložiti produženje postojećih restriktivnih mera ove nedelje.

Foto: Ilustracija

- Nije nemoguće da počnemo da razmatramo i promene u restriktivnim merama ukoliko postojeće ne pokažu rezultate, što bi trebalo da se vidi krajem nedelje - rekla je Beović za agenciju STA.

Beović je rekla da koronavirus nastavlja da cirkuliše među populacijom velikim intenzitetom, uprkos merama, kao što su zatvaranje vrtića, škola na snazi već mesec dana.


- Neke države, poput Austrije, su morale da čekaju nedeljama da se smiri situacija nakon uvođenja restriktivnih mera. Međutim, to nije zasad slučaj sa Slovenijom, jer je ovde drugačije društvo - rekla je ona.

 


Beović je dodala da se virus širi najviše u firmama, pošto su obrazovne ustanove zatvorene, kao i kafići, zbog čega nije moguće olakšati mere koje se tiču posla.

- Kompanije moraju same da se pobrinu da se prekine širenje korone među zaposlenima - zaključila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading