25 godina policija nije mogla da reši zločin: Onda je ubica napravio potez koji je šokirao detektive

Autor: Srbija danas, Republika

Svet

22.11.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac koji je oboleo od smrtonosne bolesti u Alabami pozvao je policiju da prizna ubistvo koje još od 1995. godine inspektori nisu uspeli da reše.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Džoni Dvajt Vajted (53) kazao je detektivu u američkom gradu Dekatur da je odgovoran za ubistvo Kristofera Alvina Dejlija, koji je ubijen hicem u glavu iz pištolja.

- Uprkos opsežnoj istrazi, nismo uspeli da otkrijemo osumnjičenog za ubistvo. Kako su prolazile godine, u nekoliko navrata je otvaran slučaj zbog tragova - navodi se u saopštenju policije.

Inspektori nisu napredovali sa slučajem, dok Vajted nije odlučio da olakša savest i prizna ubistvo 26-godišnjeg Dejlija. Kako navode strani mediji, on se kasnije sastao sa detektivima i otkrio im informacije koje se slagale sa dokazima ovog "hladnog slučaja". Policija je, takođe, saopštila, da su obavestili Vajtedovu porodicu da je uhapšen.

Kako piše Njujork tajms (New York Times), ovaj 53-godišnjak kontaktirao je policiju i posle dva prebacivanja sa lokala na lokal, poziv je stigao do detektiva Šona Makadama.

- Rekao je: "Želim da priznam ubistvo koje sam počinio pre nekoliko godina". Nije znao koji je bio datum. Pokušavali smo da prokljuvimo o čemu je pričao. Nikada nisam bio u situaciju da neko iz čista mira podigne slučalicu i da dobijem ovakav poziv. Nikada mi se nije desilo da me osumnjičeni pozove ničim izazvano i želi da prizna zločin - kaže Makadam, a prenosi "News.com.au".

 

Detektiv ističe da je bilo očigledno da se Vajted kaje.

- Bilo ga je sramota zbog nekih stvari. Želeo je da skine teret sa duše - kaže ovaj policijac.

Vajted, koji je optužen za ubistvo, zadržan je u zatvoru uz kauciju od 15.000 dolara, a za sada nije poznato kada će se sledeći put naći pred sudijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading