Si: Kina spremna da pojača globalnu saradnju oko vakcina

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.11.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kine Si Ðinping izjavio je danas da je Kina spremna da pojača globalnu saradnju vezanu za vakcine protiv Kovid-19 i pozvao na bolju međunarodnu koordinaciju politika koje olakšavaju kretanje ljudi.

Si Đinping

Kina ima svojih pet kandidata vakcina protiv krona virusa koje prolaze kroz treću fazu ispitivanja, preneo je Rojetrs.

"Kina je spremna da ojača saradnju sa drugim zemljama u vezi sa istraživanjem, razvojem, proizvodnjom i distribucijom vakcina", rekao je Si na samitu G20.

"Ispunićemo svoje obaveze, ponuditi pomoć i podršku drugim zemljama u razvoju i naporno ćemo raditi na pravljenju vakcina, javnom dobru koje mogu da koriste građani svih zemalja i mogu da ih sebi priušte", rekao je predsednik NR Kine.

Si je pozvao i na jaču međunarodnu političku koordinaciju radi uspostavljanja putničkih "brzih puteva“ koji bi olakšali uređeno globalno kretanje.

Imajući to na umu, Si je rekao da će Kina predložiti stvaranje

mehanizma pomoću koga će rezultati testova za korona virus putnika biti međunarodno priznati putem digitalnih zdravstvenih kodova.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading