Ministarstvo zdravlja Rusije potvrdilo: Vakcina "Sputnjik V" je izuzetno efikasna!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

20.11.2020

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postregistraciona faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ pokazuje da je efikasnost vakcine visoka, izjavila je direktorka odeljenja za lečenje dece i akušersku službu Ministarstva zdravlja Rusije Elena Bajbarina.

Foto: Ilustracija

„Treća faza, koja je trenutno u toku, pokazuje da je efikasnost vakcine veoma, veoma visoka, izuzetno visoka“, naglasila je ona.

Ranije je i ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da su obe registrovane ruske vakcine protiv korone, „Sputnjik V“ i „EpiVakKorona“, bezbedne i efikasne. Ruski predsednik je dodao da je Rusija stekla zavidno naučno i kliničko iskustvo u borbi protiv virusa korona  i spremna je da ih podeli sa partnerima u ovoj organizaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading