"BOLJI ODNOSI ILI RAT": Bajdena savetuju da popravi situaciju s KINOM!

Autor:

Svet

18.11.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, koji je u vreme kada je vodio Stejt department omogućio otvaranje komunističke Kine prema svetu, upozorio je Bajdena da bi njegova predsednička administracija trebalo brzo da počne obnavljanje komunikacije sa Kinom ili rizikuje da kriza preraste u vojni sukob.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Henri Kisindžer

- Ako ne bude neke osnove za neku zajedničku akciju, svet će zapasti u katastrofu uporedivu sa Prvim svetskim ratom. Amerika i Kina sada sve više naginju konfrontaciji i svoju diplomatiju provode na konfrontacijski način. Postoji opasnost da će se dogoditi neka kriza koja će iz retorike preći u stvarni vojni sukob - rekao je Kisindžer tokom uvodne sesije Blumbergovog foruma o novoj ekonomiji.

Američko-kineski odnosi su na najnižem nivou u poslednjih nekoliko decenija nakon izbijanja pandemije koronavirusa, koja je počela u kineskom gradu Vuhan da bi predsednik Tramp potom optužio Kinu za širenje KOVID-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading