IZRAEL ŽESTOKO UDARIO: U vazdušnom napadu poginula tri sirijska vojnika

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.11.2020

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jutrošnjem vazdušnom napadu izraelske ratne avijacije na sirijske položaje na Golanskoj visoravni, poginula su tri pripadnika sirijske vojske, saopštila je sirijska državna novinska agencija SANA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Predstavnik izraelske vojske Avišai Adrai objavio je danas na Tviteru da je izraelska avijacija napala vojne položaje sirijske vojske i iranskog Kudsa, obaveštajno-diverzantskog krila Revolucionarne garde Irana, koji se nalaze u Libanu.

Sirijska SANA najpre je prenela da su sirijske raketne, protivvazdušne snage presrele "izraelske agresore" koji su nadletali Damask, ali je nešto kasnije navedeno da je izraelska ratna avijacija primećena i napadnuta na jugu, preneo je Rojters.

Zapadni obaveštajni izvori tvrde da je Izrael započeo vazdušne udare na Siriju u okviru "rata iz senke koji je odobrio Vašington", a s ciljem da se utvrdi dometi vojnog uticaja Irana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading