Trampove pristalice protestuju u Vašingtonu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.11.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade pristalica predsednika SAD Donalda Trampa okupile su se u centru Vašingtona protestujući zbog izbornih rezultata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako izveštava CNN, mnogi od prisutnih nemaju masku za lice, a na protestima u Vašingtonu i drugim gradovima okupljene su pprisgtalice Trampa, ali i istaknuti članovi ekstremne desnice, poput Aleksa Džonsa, poznatog teoretičara zavere u SAD, ili samoproklamovanog američkog nacionaliste Nikolasa Fuentesa.

Oni koji su se okupili nekoliko sati pre početka događaja bili su uzbuđeni kada je pored njih prošla kolona automobila predsednika Trampa, a neki su potrčali prema njegovoj limuzini dok je prolazila.

Događaji, koji su odvojeni, identifikovani su na društvenim mrežama pod različitim nazivima, poput „Stop krađi“, „Marš za Trampa“ i „MAGA Milion Marš“. Očekuje se da će neki od demonstranata kasnije prošetati do Vrhovnog suda.

Okupljeni s druge strane, demonstranti protiv Trampa mahali su natpisima poput „Glasali smo - otpušteni ste“.

Za jedan od događaja izdata je dozvola Službe nacionalnog parka, čiji su organizatori rekli da bi moglo da prisustvuje 10.000 ljudi, ali nije jasno koliko će se ljudi zaista pojaviti.

Tramp je tvitovao da ga je obradovalo da vidi proteste protiv izbornih rezultata, kao i da bi mogao da navrati da „se javi“, ali u njegovom rasporedu za danas o tome nema pomena.

Bilo je i drugih pro-Trampovih protesta širom zemlje otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili mali i protekli su uz manje incidente, navodi Rojters.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading